Púder Nélkül

2011.01.28. 12:57

Terecskei Rita Fair vezető

Beengedem a tolakodó autókat, a sárgánál megállok, a nyugodtságban hiszek - állítja Terecskei Rita,a Zanzibar énekesnője, akit a Fair vezető program mellett arról is kérdeztünk, ő hogyan vezet, vagyis csapkodja-e a kormányt, ha dugóba kerül.

PLT

- Mindig is óvatos, figyelmes vezető voltam, előzékeny, aki nem rohan ész nélkül sehová. Éppen ezért csatlakoztam boldogan a Fair vezető programhoz, amikor felkértek rá. A kezdeményezés célja, hogy felhívja az autósok, motorosok figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályait betartva, egymásra figyelve, előzékenyen, fair módon közlekedjenek az utakon. Ha csak egy-két vezető lett figyelmesebb e miatt, akkor már megérte. Nagyon sok a baleset, ami legtöbbször a figyelmetlenség, kapkodás és meggondolatlanság eredménye – véli Terecskei Rita.
A programhoz különböző sztárok csatlakoznak minden évben, hogy példát mutassanak fair vezetésben.
Ritának több, mint tíz éve van jogosítványa, autóra és nagymotorra egyaránt, de olykor biciklire pattan és azzal közlekedik. - Eddig szerencsére nem volt komolyabb balestem, egy esetet leszámítva, amikor motoron utasként ültem. Azóta a zenekar nem is enged kétkerekűre, amit fájó szívvel tiszteletben tartok, hiszen egy sérülés nem csak az én életemre lenne befolyással, hanem a csapatéra is – mondja az énekesnő, akit a chopperek hoznak leginkább lázba.
- Autóval kétszer koccantam, de egyik esetben sem én voltam a hibás. Inkább beengedem a tolakodó autókat, a sárgánál megállok, a nyugodtságban hiszek. Azt tapasztalom, ez nagyon ritka az utakon. Az országot járva rengeteg hihetetlen szituációt, balesetet láttam, láttunk. Az emberek figyelmetlenek, rohannak és nem gondolnak bele, hogy egy fél pillanat alatt is bekövetkezhet a baj. Sokan azt gondolják, velük nem történhet ilyen – mondja Rita, aki motoros balesetekor berepült az árokba és agyrázkódást szenvedett.

- Biciklivel már nagyon rég közlekedtem, Pesten mondhatni életveszélyes, de épp idén határoztam el, hogy Ceglédről újra a fővárosba költöztetem a bringám és ha jó idő lesz, azzal járok majd –tervezgeti Rita.


Olyan szerencsés helyzetben van, hogy olykor egy-egy elképesztően drága sportautó volánja mögé is bepattanhat, és versenypályán próbálhatja ki mind az autó, mind pedig saját maga képességeit. - A legnagyobb élményem egy spéci Corvette volt, nagyon élveztem a vezetést, hihetetlen volt. Azonban az ilyen típusú autókat rettentően jó játékszernek tekintem. Boldog vagyok, ha lehetőségem van kipróbálni egyet-egyet, de magamnak, ha megengedhetném, akkor sem vennék ilyen járgányt. Feleslegesnek tartom és félteném is magamat benne, na meg az autót is. A magyar utak, meg úgy általában a közutak nem ezeknek az autóknak vannak kitalálva – véli az énekesnő.

- A hatodik lemezünkön ősz óta rendületlenül dolgozunk. Nagyon imádjuk, olyan a hangulat, mint a Zanzibar indulásakor. Mostanra megszülettek a dalok, úgy néz ki, tizenegy szerzemény kap helyet majd az albumon, aminek a keverési munkálatai zajlanak. Ez azt jelenti, hogy február vége – március eleje környékén már a közönség is hallhatja a legújabb szerzeményeinket – mondja az énekesnő. 

Szerző: Szabados Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!