Rácalmás

2016.11.21. 15:05

A kisváros közel száz településszépítőjének a munkáját ismerték el

Az idei már a huszadik, jubileumi alkalom volt, hogy a városvédők köszöntötték és elismeréssel jutalmazták az utcafrontot legszebben virágosítókat, a településszépítők.

Körmendi Erzsébet

A Virágos Rácalmásért és a Szép Porta versenyek értékelésének ünnepségén Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke köszöntötte a meghívottakat, díjazottakat, a verseny 82 nyertesét, a közösségi virágágyások, emlékművek gondozóit, a képviselőtestület tagjait, az önkormányzat vezetőit.

Az elnök értékelte az idei Tökfesztivált, elismeréssel szólt az utcai tökös dekorációkról, amelyek az utcán, a házak előtt szintén a kisváros szebbé tételét szolgálják. Ezúttal is megköszönte a szervezők, önkéntesek tevékenységét, hiszen mintegy kétszázan dolgoztak a kúriában egy héten keresztül a rendezvény sikeréért. Rajtuk kívül 170 diák segédkezett a közösségi szolgálat keretében a helyszínen. A fesztivál célja, hogy megismertessék a régió és az ország lakóival Rácalmást, amit az idei hatvankilenc különböző program tovább erősített a nagyszínpadon és kúriában, mégpedig művészeti, szórakoztató, egészségügyi és kulináris kínálattal kiegészítve.

Hertelendi Józsefné veszi át az első helyezésért járó elismerést Németh Miklósnétól. Fotó: Ady Géza

A virágosítási versenyt Steiner Lajos, az egyesület elnökségi tagja értékelte, aki tagja volt a bíráló bizottságnak is. Elmondta, lelkiismeretes ítész társaival - Németh Miklósnéval, Nagy Imrénével és Blau Gabriellával közösen - az év során három alkalommal, tavasszal, nyáron és ősszel vették szemügyre a városcsinosító programra jelentkezett rácalmásiak háza táját. A pályázók ingatlana minden alkalommal ugyanolyan rendezett képet mutatott. Steiner Lajos megjegyezte: az évente szokásos nyolcvan-száz lakónál többen is jelentkezhetnének a versenyre, mert nagyon sok szép ingatlan utcafront, kiskert, udvar van Rácalmáson.

Bodnár Sándor egyesületi elnök köszöntötte a településszépítőket

A legszebbek közül ezúttal 25-en vehettek át első helyezettnek járó elismerést. Továbbá 21 második és 19 harmadik helyezést adott át Németh Miklósné alpolgármester. A Szép Porta verseny kerámia díjait Bodnár Sándor elnök nyújtotta át a nyerteseknek. Bodnárné Surányi Gabriella elnökségi tag pedig a virágágyások gondozóinak munkáját jutalmazta.

Végezetül a városvédő egyesület elnöke köszönetet mondott a résztvevőknek azért az aktív közreműködésért, amit a civil szervezetükkel együtt, önzetlenül tettek az év minden szakában - és reményei szerint tesznek a jövőben is - Rácalmás szebbé, színesebbé és virágosabbá tételéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!