Rácalmás

2015.04.27. 13:12

A Manóvár Óvodában az egykori téeszirodai szárny felújításához kezdtek hozzá most

Rácalmás – Új foglalkoztató helyiségekkel is gazdagodik a Manóvár Óvoda és Bölcsőde a most elkezdődött modernizálással. Az intézményfejlesztés harmadik üteme valósul meg.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás önkormányzata jelentős összegeket költ évek alatt arra, hogy modern, minden igényt kielégítő gyermekintézménye legyen. Az egykori óvoda csodálatos bölcsődei szárnnyal gazdagodott tavaly, az avatása augusztusban volt. Azóta birtokba vették a kisgyermekek az igényes foglalkoztatókat és udvart.

Süni csoport is új foglalkoztatót kap. Jobb oldalon Poszpisil Luca, a másik asztalnál a két kisfiú: Lampert Adrián és Princes Norbert. Fotó: Zsedrovits Enikő

A bölcsődeépítéssel párhuzamosan megújult az épület középső szárnya és a főbejárati frontja, továbbá az udvara is a múlt évben. A szabadtéri részen olyan igényes játékteret és szabadidős területet alakítottak ki, amelyre nagyon büszke az intézményvezető, Pálinkás Tiborné.

A Manóvár Óvoda és Bölcsőde régi (az egykori téeszirodából átalakított) részének felújításához, modernizálásához pedig az most kezdett hozzá a kivitelező. Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás az épületegyüttes mintegy 300 négyzetméteres területét érinti.

A Zsigmond László főépítész által készített látványterv előterében az óvoda új épületszárnya, háttérben a főépület látható.

– Az óvoda régi, téeszirodai szárnyában lévő két gyermekcsoport számára új, a jelenleginél nagyobb, az elvárásoknak megfelelő foglalkoztatókat alakítunk ki. Létszámnövelésre nem ad módot ez a beruházás, viszont megoldja, hogy a meglévő csoportoknak az előírásoknak megfelelő méretű foglalkoztatójuk legyen. A meglévő részt pedig átalakítjuk, és abban kapnak helyet a kiszolgáló helyiségek. Például a vezetői iroda, az óvónői szoba és a logopédiai helyiség – tájékoztatta lapunkat Zsigmond László, Rácalmás főépítésze.

A beruházás lezárása, ünnepélyes avatása a tervek szerint szeptember első hetében lesz. Attól kezdve elmondhatja a kisváros, hogy teljesen felújított, minden igényt kielégítő óvodával és bölcsődével rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!