Rácalmás

2016.07.01. 13:20

A virágos Rácalmásért - Sokan jelentkeztek idén is a városvédők felhívására

Rácalmás - A Városvédő és Szépítő Egyesület idén is meghirdette a Virágos Rácalmásért településsépítő programot. Zsűri értékeli a versenybe benevezett házak portáját, előkertjét és szemlézi a parkokban kialakított ágyásokat is.

Körmendi Erzsébet

A Virágos Rácalmásért versenyre ebben évben negyvenhét lakó jelentkezett, valamint népszerű a Szép Porta kihívás is, ami ezúttal harminc jelentkezőt vonzott, és utóbbi esetben kerámia táblát lehet nyerni, amely a lakóházra kihelyezve hirdeti, hogy a táblát elnyerő tulajdonos háza a legszebb portájúak egyike a kisvárosban.

Ékszerdoboz ez a kis házikó Rácalmás Ófalujában: gyönyörű virágok, igényes színpompa

A városvédő egyesület alapításának első évétől kezdve - vagyis már több mint húsz éve - buzdítja vetélkedésre a rácalmásiakat. A megfontolás egyszerű: minél szebbek a lakóházak portái, előkertjei, annál szebb lesz a település összképe is. A virágosítási verseny nagyon népszerű, és a városkép egyre mutatósabb.

Ezen a nyáron három értékelő csapat három alkalommal (május vége, július és október) egymástól függetlenül egy tízes skálán értékelnek. Az így kialakult átlagok adják majd a verseny végeredményét. Az értékelők folyamatosan járják a benevezett udvarokat, előkerteket. Aki szeretné az értékelést segíteni azzal, hogy virágairól, azok pompájáról a legjobb időszakban, fényviszonyban fotót készít, az maximum hármat elküldhet a városvédők e-mail címére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!