Rácalmás

2015.03.23. 16:50

A Jankovich diákjai szinte művészi rajzokat alkottak a Víz világnapján

Rácalmás - Schrick István polgármester felhívta a diákok figyelmét arra: ne higgyék, hogy bővében vagyunk a víznek! Óvni kell természeti kincsünket.

Körmendi Erzsébet

A második osztály Láng Márk könyvjutalmat vehetett át

A Magyar Hidrológiai Társaság dunaújvárosi képviselőinek jelenlétében kiállításmegnyitóval egybekötött rendezvényen emlékeztek meg a Víz Világnapjáról a Jankovich Miklós Általános Iskolában. A résztvevőket, a társaság rajzpályázatán azon helyezést elért diákokat Kiss József igazgató köszöntötte, majd átadta a szót Schrick István polgármesternek, aki elmondta: minden módon fel kell hívni a figyelmet az egyre apadó vízkészleteink védelmére. Ne gondolja senki, hogy bővelkedünk az életet jelentő vízben. Figyelnünk kell arra, hogy ne szennyezzük környezetünket, rétegvizeinket. Az esővíz hasznosítása még nem megoldott, viszont Rácalmás sokat tett a természet adta kincseink védelmében, például azzal, hogy tisztítottan engedi a szennyvizet a Dunába.

A negyedik osztályos Szabó Angelika mutatja a díjnyertes rajzát. A háttérben Megulesz Gabriella
Fotó: Zsedrovits Enikő

A nemes gondolatok után a legjobb rajzok készítői vehették át a díjakat. Az óvodások közül: Pinthoffer Jázmin, Völcsei Nikolett, Azari Léna, Czinka Lora. Az első osztályból: Garda Sári, Pinthoffer Bence. Második osztály: Gerics Anna, Koszti Levente, Nagy-Abinéri Panna. Harmadikosok: Mák Luca, Tóth Viktória Lujza, Bányi Maja. Negyedik osztály: Szabó Angelika, Dobos Dorka, Tóth Izabella. Ötödik-hetedik osztály: Gömöri Luca, Steiner Gréta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!