Rácalmás

2013.05.13. 16:20

Almás csodák a konyhából

Rácalmás - Népszerűek voltak az Almavirág Fesztivál versenyei is. A hölgyek remekeltek süteménysütésben a palacsintasütés viszont a férfiágon dőlt el.

Körmendi Erzsébet

A palacsintakészítés a férfiak mestersége? A rácalmási eredmények ismeretében minden bizonnyal, mert az almás tészta kisütésében az erősebbik nem képviselői remekeltek. Első lett Szilágyi Dániel, második Reichmardt György, harmadik Sátori Endre. A különdíjat Lengyel István érdemelte ki.  A zsűri tagjai voltak: Pálvölgyi Éva, Erős István és Pálvölgyi Tamás. Ők bírálták el az  édességcsodákat is.  A legjobb hagyományos almás süteményt Jenei Istvánné készítette, őt követte Zsedrovits Erika és Bodnárné Surányi Gabriella a második, illetve a harmadik helyen.  A különleges almás sütemények versenyében Szabó Jánosné finomságát  tartották legjobbnak az ítészek. Második Ragacsné Balog Mária, harmadik Dzsunyák Mária lett. A süteményes teremben becsületkasszát helyeztek ki, mindenki annyi pént tett bele, amennyit gondolt. Nem csak a süteményekért, hanem jótékonyságból is: a súlyos beteg nyolcéves rácalmási kislány, Futó Lara családjának segítettek vele...

Az almahámozás is jókora kíhívás volt. A  leghosszabb egyben maradt héjkígyóval Királyné Michael Szilvia nyerte a próbát. Grabecz Dóra lett a második, Széder Ildikó a harmadik. Kiss Napsugár érdemelte  a különdíjat.  A versenyszámot Arnóczky Ilona és Bodó Mariann értékelte. Az Együtt a természettel című rajzpályázatra beérkezett alkotások csodálatosak voltak  megtekinthették azokat a fesztivál ideje alatt a kúriában. Az óvodások közül Braun Szonja nyerte a versenyt, Kiss Dorottya második, Danó Lívia harmadik lett. Különdíjat kapott Tőkési Anna. A   alsósok kategóriájában a sorrend: Kovács Amanda, Süle Dorina, Szabó Angelika. Kölöndíjas Danka Dávid. A felsősök közül Vincze Zsuzsa, Torma Sára és Nagy János végzett a dobogó három helyén, a különdíjat Bali Bettina érdemelte ki. Az alkotásokat zsűrizte: Pál Péterné, Puskásné Radnó Ágnes, Bodnár Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!