Rácalmás

2014.09.19. 17:50

Az étkezőkocsi már megérkezett, elkezdik a felújítását

Rácalmás - Lenyűgözőt alkotnak a városvédők és segítőik a MÁV-val közösen a rácalmási vasútállomáson. Megérkezett a régi vasúti étkezőkocsi is. Retro érzés.

Körmendi Erzsébet

A Tökfesztiválra érkezők rá sem ismernek a kisvárosi megállóra. Egy év termése a megújult környezet, amihez az épületet is hozzá igazítják ezekben a hetekben, napokban. A MÁV vállalta az épület helyreállítását, miután a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tavaly ilyenkor elkezdte a környezetrendezést, virágágyásokat létesített, almafákat ültetett. A városvédők vállalták most csepegtető járdát alakítanak ki a megújuló épület körül.

Szépül az állomás. A képen Gombos Albert és Tapaszi Tibor dolgozik.

A vasúttársaság különleges gesztust gyakorolt a városvédők és Rácalmás felé azzal, hogy 25 évre használatba adott egy gőzmozdonyt és egy régi étkezőkocsit, amelyek együttes értéke 20 millió forint. Az étkezőkocsi pénteken megérkezett. Külön pályaszakaszt alakítottak ki neki a rácalmási állomáson.

Bodnár Sándor és Gyöngyösi László terepszemlét tartott a vasúti étkezőkocsiban. Fotó: Ady Géza

Megöregedett vasúti talpfákra helyezték a sínpárt, amelynek elemei között még az 1800-as évekből valót is találtunk, és olyanokat, amelyeken az első világháborúban is gördültek szerelvények. Igazi retro érzés. Szép vasúttörténeti park lesz nagyjából egy hónap múlva.

A MÁV-osok pénteken állították be a rácalmási állomásra a kocsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!