Rácalmás

2015.04.21. 15:01

Az önkormányzat felújíttatja a gyalogutat, mert balesetveszélyes volt

Rácalmás – Örömmel fogadják a rácalmásiak, hogy az önkormányzat nem csak felújíttatja, de ki is szélesítteti a főutcán, a temető kerítése melletti gyalogjárdát.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás főutcájának egyik legforgalmasabb járdája a temető kerítése melletti gyalogút, hiszen azt használják az emberek, amikor ügyet intézni, bevásárolni mennek. Az önkormányzat megbízásából kezdődött el ennek a járdaszakasznak a felújítása és a kiszélesítése az elmúlt hetekben. A helyreállítás már nagyon indokolt volt, mert a járólapok széttöredeztek, megsüllyedtek – próbára tette az ember bokáját az ottani séta. A gyalogúton semmilyen javítás nem volt az elkészülte óta eltelt több mint húsz év alatt, és mostanra balesetveszélyessé vált.

Szép járda lesz Rácalmás főutcáján, a temető mellett. Képünkön Bakos Dezső, Tonka László dolgozik. Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezzel párhuzamosan járdaépítés kezdődik el a Jankovich-kúria főbejáratához is. Gond volt, hogy a rendezvényeket leginkább gyalog lehet megközelíteni, és az embereknek az úttesten kellett közlekedniük, ami közbiztonsági szempontból elfogadhatatlan megoldás. De ezen a helyzeten változtatnak most!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!