Rácalmás

2015.11.09. 16:42

Bálra készülnek a rácalmási cserkészek

Rácalmás - Portya, regös nap, bál, betlehemes... Vagyis számos program színesíti a rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat tagjainak életét.

Körmendi Erzsébet

A rácalmási cserkészek a Keszthelyi-hegység oldalában ütöttek tábort az őszi szünetben. Kifogták legszebb napokat, megmászták a Szent György-hegyet, a Tátika vár sáncait, a zalaszántói sztupához is eljutottak, éjszakai túrájukon a Rezi várat foglalták el, holdvilágnál csodálhatták meg a környező vidék panorámáját, kereshettek csillagképeket, és közös napot is tartottak a helyiekkel. Esténként gyertyák fényénél zárták a napot népdalokkal, történetekkel és játékokkal. Hazafelé indulva megálltak Tapolcán, körbejárták a Malom-tavat, csónakáztak a tavasbarlangban. A látogatóközpontban megismerkedtek a környék geológiájával, földrajzával. A 3D-s képek és mozi, az interaktív kiállítás igazi élmény volt a gyerekeknek.

A cserkészek portyáztak és jártak a regős napon is. Hátul középen Blau Sándor, a csapat vezetője

November 7-én három megye több mint kétszáz cserkésze gyűlt össze Bicskén a kerületi regös napon - ott voltak a rácalmásiak is. De lakóhelyükön is tevékenykedtek: segítették a karitász adományosztó munkáját és nagyon készülnek a hagyományos betlehemi játékokra is.

November 21-én 18 órától bált rendeznek a cserkészek a művelődési házban. Egy ismert tehetségkutató verseny menetét követve adnak műsort a gyerekek, sztárvendégeik pedig a helyi amatőr művészek, előadók lesznek. A csapat ifjúságnevelő, közösségépítő és karitatív munkájához, programjaihoz fontos e jótékonysági bál bevétele, támogatóik hozzájárulása.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!