Rácalmás

2015.09.28. 12:12

Bul Go Gi és a Kimchi - A recepteket is mellékeltek a finom koreai ételek mellé

Rácalmás - Különleges és nagyon finom speciális koreai ételeket kóstolhattak a fesztiválozók szombaton délben a Jankovich-kúria gasztroépülete előtt.

Körmendi Erzsébet

Lee Sang Il a Hankook Tire ügyvezető igazgatója, mellette a felesége a koreai ételek kóstolóján. Fotó: Ady Géza

A hangulat kedvéért csempészték tele a tököt, mégpedig leves formában, ami Ho Bák Dzsuk néven szerepel a kis receptfüzetben, amelyet mellékeltek a kóstolásra kínált ételekhez. Tudni kell azonban, hogy a koreaiak nem első fogásként eszik a levest, hanem utoljára. Pontosabban ők mindent egyszerre vesznek maguk elé, és felváltva csipegetnek egyik, illetve a másik tálkából. Nos, a töklevesen kívül ezúttal zöldséges palacsinta, Bu Csim Ge volt az ajánlat, ami Koreában tipikus piknik ételnek számít: felkerekednek, viszik magukkal a gázégőket és sütögetnek a szabadban. A palacsinta mellé zöldséges marhahúst ehettünk szójaszósszal Bul Go Gi, ami 30 kiló hátszínből készült a Tökfesztiválra, és hozzá annyi zöldséget vágtak fel, amennyit a húshoz megkívánt az étel. Mindehhez a paprikás savanyúkáposztát, a Kimchi-t kínálták, ami minden étkezéskor az asztalon van, mint nálunk a savanyúság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!