Rácalmás

2015.05.11. 12:38

Több mint 2000 virágpalánták ültetett el a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület

Rácalmás - A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai és lelkes segítőik teleültették a virágágyásokat.

Körmendi Erzsébet

A városvédőknek nagyon elkélt a segítő kéz pénteken délután, sőt még vasárnap is. Megérkeztek ugyanis a megrendelt évelők és egynyári növények, amelyeket el kellett ültetni a helyükre. Összesen 2200 virágpalántát kellett eldugványozni...

- Szerencsére nagyon sokan voltunk, több mint ötvenen dolgoztunk Rácalmás közterületein azért, hogy az ágyások megszépüljenek, megújult, virágos külsőt öltsenek - mondta Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke.

A főutca melletti virágágyások is új formát mutatnak a hétvége óta. Elötérben Szalóki-Oros Brigitta
Fotó: Bodnárné Surányi Gabriella

Tőle tudjuk, hogy a rózsaágyak kigazolására is akadtak vállalkozók, így azok is nagyon szépen mutatnak, most már csak a virágzást várják. Az elültetett növényeket mindenütt meg kellett locsolni is. Az egyesület elnöke szerint jó érzéssel töltötte el őket, hogy sokan mentek segíteni nekik, volt olyan rácalmási, aki a biciklijéről lepattan a főutcán, beállt közéjük, hordta a vizet a locsoláshoz.

Különlegességek is akadtak: Füléné Perusza Katalinék virágágya Lukács Zsolt jóvoltából kapott egy különleges formájú, lyukas farönköt, amit szépen kicsinosítottak muskátlival és kövirózsával. Készen lett a Salamon szobor és az üdvözlő tábla virágágyása is. A városvédők elnöke és felesége pedig arra áldozta a vasárnapját, hogy a vasútállomás virágágyásai is megszépüljenek, virágpompát öltsenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!