Rácalmás

2015.11.30. 13:36

Díjazták a rácalmási városszépítőket

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület idén is meghirdette a Virágos Rácalmásért szépítő programot, amelynek eredményhirdetése a közelmúltban volt.

Körmendi Erzsébet

A városvédők vezetősége ünnepélyes keretek között adta át a díjakat, elismeréseket azoknak a kisvárosi lakóknak, közösségeknek, akik/amelyek aktívan részt vettek idén a Virágos Rácalmásért településszépítő versenyben. Az ünnepségen – amelyre a verseny valamennyi jelentkezője meghívást kapott – Bodnár Sándor, a Városvédő Egyesület elnöke, Schrick István polgármester és Steiner Lajos elnökségi tag köszöntötte a meghívottakat, és beszéltek többek között az egyesület és város éves virágosítási, fásítási programjáról.

Nógrádi Sándornénak adja át Bodnár Sándor elnök az elismerést a díjátadó ünnepségen

Bodnár Sándor lapunknak elmondta: külön öröm számukra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Virágos Magyarországért program díjkiosztóján Rácalmás a Közterek kertészeti kultúrájának fejlesztésért elnevezésű különdíjban részesült. Az elnök szerint ez az országos elismerés is példázza, érdemes sokat áldozni a kisvárosuk szépítésére, nemcsak anyagiakban, hanem fizikai munkában, elkötelezettségben is. Látszik lakóhelyükön a gondos kezek nyoma, látható jelei vannak a törődésnek. A virágosítási program népszerűsége nem apadt évtizedek alatt, ellenkezőleg: kiteljesedett a mozgalom, sokat dolgoznak a rácalmásiak portájuk csinosításán, a közterek szépítésén. Nagyon bevált a parkok virágágyásainak örökbefogadása, baráti társaságok, közösségek aktívan és örömmel ültetik és gondozzák ezeket a növényszigeteket. Bodnár Sándor megköszönte mindenkinek a településszépítő munkáját.

A Virágos Rácalmásért mozgalom éves teendőinek bemutatása után adták át a díjakat az ünnepségen. Ebben az évben 24 lakfó és egy közösség érdemelte ki az első helyezést. Heten kaptak Szép Porta címet és három család részesült külön elismerésben, jutalomban a közösségi terek virágágyainak gondozásáért. A hivatalos programot követően közös szendvicsezés mellett gratulálhattak egymásnak a díjazottak.

Első helyezettek: Tóth Istvánné, Oros Pál, Tóth Tamás, Szalóki Győző, Majerné Perusza Andrea, Nagy Imréné, Árokszállási Istvánné, Béni Roland, Bodnár Sándor, Kelemen Tibor, Magyar István, Nyeste Ferenc, Bodó Mariann, Varga László, Kürtősi Gyöngyi, Bauer László, Omodi Józsefné, Magyar Zoltán, Kovácsné Gruber Irén, Krausz Ferenc, Volek László, Ragacs István, Sziebert Jánosné, Popovics Jánosné, valamint a Bay tér lakói. Szép Porta táblával ismerték el a következők tevékenységét: Kelemen Tibor, Bodó Mariann, Bauer László, Tóth Tamás, Szalóki Győző, Árokszállási Istvánné, Nagy Mihályné. Különdíjasok: Tóth Istvánné, Majerné Perusza Andrea, Nagy Imréné.

A virágosítási versenynek azok a díjazottjai, akik valamely oknál fogva nem tudtak részt venni a városi ünnepségen, díjaikat a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület irodájában vehetik át szerdai napokon 8 és 10, illetve 17 és 18 óra között, a régi önkormányzati épületben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!