Rácalmás

2013.07.29. 15:08

Dohányfüstmentes óvoda

Rácalmás - A rácalmási Manóvár Óvoda dolgozói is részt vesznek a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv dohányzásellenes programjában.

Körmendi Erzsébet

A Manóvár Óvodában szép kerámia tábla hirdeti, hogy az intézményben nemdohányzók dolgoznak.  Fejér megyében 23 óvoda 220 dolgozója, és 1900 szülő mondhatja el, hogy jó példát mutat: megtette az első lépést a felnövekvő generáció egészségének megóvásáért. Idén  23 darab Füstmentes Óvoda plakett hirdeti megyeszerte  így Rácalmáson is  , hogy az intézmény egyetlen dolgozója sem gyújt rá, ezzel  960 gyermek érdekében  a dohányzás megelőzését kiemelt feladatnak tartja. 

A felnőttek 27 százaléka napi rendszerességgel gyújt rá. A  felnőttkori dohányzási szokások kialakulására nagy befolyással van fiatalkorban az óvoda, az iskola, a családi, baráti társaság. A szűk szociális környezet a modellkövetés hatásmechanizmusán keresztül hajlamosít a dohányzás, mint egészségre káros viselkedés elsajátítására. A  dohányosok   akik 16 évesen vagy korábban kezdtek el cigizni    szüleik nagy arányban voltak cigarettázók, míg a  nemdohányzók több mint felének  a családban nem gyújtott rá soha senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!