Rácalmás

2015.04.06. 06:34

Együtt készültek a jeles ünnepre

Rácalmás - A gyerekek és szüleik zsúfolásig megtöltötték a művelődési házat szombaton délután. Ágasfás húsévi készülődés volt.

Körmendi Erzsébet

Az Ágasfa Hagyományélesztő Kör rendezvényei nagy népszerűségnek örvendenek Rácalmáson. A hagyományok tisztelete, a népi mesterségek és technikák alkalmazása, továbbadása, valamint a felhasznált természetes anyagok és a jó társaság, a közös együttlét együttese teszi vonzóvá a programokat minden ünnep előtt.

A művelődési házban megtartott húsvétra készülő játszóházban is legalább kétszázan voltak szombaton délután. A résztvevők berzseléssel, írókázással, pingálással és karcolással készíthettek hímes tojást otthonra, amivel majd várják a húsvétra érkező rokonakat, locsolókat. Az ágasfások játszósarkot alakítottak ki a legkisebbeknek, hogy kellemesen teljen az idő, és a pindurik ne zavarják a nagyobbacskákat alkotás közben. Blau Virág arcfestéssel kedveskedett a fiúknak, lányoknak a kézműveskedés végére lepkék, katicák és más rovarok, állatkák nyüzsögtek a művelődési házban.

A szervezők meglepetéssel is készültek a nebulóknak. Az intézmény parkjában a fűben, fák alatt elrejtettek mintegy hatvan húsvéti ajándékcsomagot, és a gyerekek speciális térkép alapján kereshették meg a sajátjukat. Az ilyenkor szokásos vendéglátás sem maradt el: sós és édes aprósüteményeket rágcsálhattak, és finom szörppel olthatták szomjukat. A közös asztalhoz a vendégek is hozzájárultak - ahogy az lenni szokott - otthon készített süteménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!