Rácalmás

2014.10.08. 20:05

Építeni tovább, együtt - Városvédők az eredményekről és a tervekről

Rácalmás - A tizedik, de nem utolsó kampánygyűlését szervezte a vasárnapi választások előtt a Rácalmási Városvédők Egyesülete.

Munkácsi Imre

A helyszín ezúttal az ófalu szerb ortodox temploma volt, a környékbelieket hívta meg a hivatalban lévő testület, amelynek tagja a Rácalmási Városvédők Egyesületének is tagjai. Schrick István polgármester, köszöntve a meghívásukat elfogadó közel félszáz érdeklődőt, azzal kezdte visszatekintését: Soha rosszabb négy évet! Mint kiadványukban is elmondják a rácalmásiaknak, a mögöttünk hagyott ciklusban az 1,7 milliárdos éves költségvetésből gazdálkodó önkormányzat 3,3 milliárd forintot költött fejlesztésre, ami a pályázaton nyert összegek és a több mint egymilliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás mellett a gazdálkodás eredménye is: a szinten tartott üzemeltetési, fenntartási költségek okán. A jövőre vonatkozó elképzeléseik közül Schrick István megemlítette, hogy a következő évben nem maradhat aszfaltozatlan utca a városban, befejezik az óvodát és elkezdik a gyógyvíz hasznosításával kapcsolatos előkészületeket, a Dunai-sziget rekreációs, pihenőcentrummá fejlesztését, és már eltervezték a Millenniumi park és a hozzá tartozó tó átalakítását. Mintegy négy, négy és félmilliárdos fejlesztési elképzeléseiket elsősorban a tervezhető bevételekre alapozzák, de természetesen minden lehetőséget megragadnak a pályázati források elnyerésére is.

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!