Rácalmás

2013.08.29. 16:30

Dél-Korea és a gumiabroncsok - két pályázatot is kiírtak!

Rácalmás - Koreához kapcsolódóan pályázatot hirdet a Jankovich iskola és a Rácalmásért Oktatási Kulturális és Környezeti Nevelési Egyesület.

Körmendi Erzsébet

A Jankovich Miklós Általános Iskola a Koreai hét keretében képzőművészeti pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy betekintést nyerjünk Dél-Korea kultúrájába és művészetébe. Pályázni kizárólag rácalmási gyerekeknek olyan alkotásokkal lehet, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak Dél-Koreához. A művek bármely rajzi, grafikai, festészeti technikával készülhetnek (rajz, montázs, kollázs, mozaik stb.), valamint lehetőség van térbeli alkotások (szobor, makett, bábfigura, stb.) elkészítésére is.

Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el négy korcsoportban: óvodások, kisiskolások, felső tagozatosok és középiskolások. Az eredményhirdetés szeptember 30-án, a Koreai héten lesz. A beérkezési határidő: szeptember 23. Az alkotások hátoldalára rá kell írni a nevet, életkort és elérhetőséget!

A Rácalmásért Oktatási Kulturális és Környezeti Nevelési Egyesület pedig Mire használhatóak az elkopott gumiabroncsok? címmel hirdetett környezetvédelmi pályázatot. Hangsúlyozva: az újrahasznosítással rengeteg szemetet tudnánk házilag feldolgozni egy kis fantázia és barkácsolás segítségével. Az elhasznált autógumikból készült munkák lehetnek díszek, vagy használati tárgyak, melyek új funkciójukkal segíthetik, megszépíthetik az emberek életét, környezetét. A pályázatra jelentkezhet minden Rácalmáson élő, vagy a kisvárosban tanuló, dolgozó személy, illetve csoport. Korhatár nincs. A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáikat kiállítsák.

Minden pályázó legfeljebb három alkotással nevezhet, amelyek mérete maximum 1500X1500 milliméter lehet, kivétel a kültéri felhasználásra készült pályaművek. A pályázatra szeptember 15-ig lehet jelentkezni telefonon vagy személyesen a Jankovich kúriában. Az alkotások leadási határideje október elseje másnap lesz a kiállításmegnyitó és az eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!