Rácalmás

2015.01.06. 14:45

Évzáró a Nordic Walking Klubban

Rácalmás - Kettőezer nyolc óta minden vasárnap reggel összegyűlnek rácalmási Nordic Walking Klub tagjai, és együtt gyalogolnak.

Zsedrovits Enikő

A nordic walking egy szabadidős sport, melynek lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyalogló technika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció.

A Rácalmáson működő Nordic Walking Klubot Terekiné Rendes Éva alapította hat évvel ezelőtt. Akkor még ő sem gondolta, hogy a körülbelül húsz főből álló társaságot a közös gyaloglások mára barátokká kovácsolják össze.

Minden vasárnap kétórás túrán fejlesztik az állóképességüket aktív pihenés céljával. Azt mondják, az időjárás nem akadály, a program nagyon ritkán, csak zuhogó eső vagy szakadó hó esetén maradhat el. Úti céljuk közé tartozik Kulcs, a rácalmási Nagysziget, Rózsamajor, a dunaújvárosi szabad strand és ellátogattak már Kishalompusztára is.

A rácalmási nordic walking csoport tagjai elöl Terekiné Rendes Éva klubvezető guggol  Fotó: Zsedrovits Enikő

December végén mindig megteszik az óév utolsó túráját, majd évbúcsúztató kerti partit tartanak, ahol mindenki jól érzi magát. Zsíros kenyér, forralt bor, meleg tea és sütemény mellett visszaemlékeznek az elmúlt év legszebb pillanataira és tervezgetik a következő év útvonalait.

Jövőre is minden vasárnap várnak szeretettel mindenkit, aki jó társaságra és aktív pihenésre vágyik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!