Rácalmás

2015.10.04. 16:17

World Walking Day, azaz Világ Gyalogló Nap volt Rácalmáson is

Rácalmás - Néhányan pazar felszereléssel jelentek meg a Gyaloglónapon - más csak a legszükségesebbet hozta.

Pekarek János

Ha gyaloglás, akkor abból a rácalmási Nordic Walking klub ki nem maradhat! Nem is maradt: szombaton délután már harmadik alkalommal rendezte meg a Gyaloglás Világnapja alkalmából rövid kis túráját a rácalmásiaknak.

Akik jónéven vették a törődést: legalább félszázan, egészen ifjak és már nem annyira ifjak is sportcipőt húztak, s pontban délután három órakor ott voltak a városközpontban, hogy kellő bemelegítés után (vezényelte: Hódosi Ágnes) elstartoljanak a mintegy öt kilométeres útvonalon.

A menet viszonylagos rövidségéért (hiszen a minden vasárnap gyalogló nordic walkingosok ennél derekabb távokat is leküzdenek időnként Terekiné Rendes Éva vezetésével) bőségesen kárpótolta a résztvevőket a remek idő és a pompás útvonal!

Amely a Pomóthy áruháztól az Ófalun át a Duna-partra vezetett, majd vissza, a kiindulópontra. Rácalmásinak könnyű: közel a szépség...

A fő jelszó, amivel a szervezők útjukra bocsátották az indulókat, egyben a hangulatról is mindent elárul. Ez pedig az volt, hogy: mosolyogjanak!

Megtették. Könnyű volt, hiszen nem csak kellemes volt a séta (időnként bevárták a lemaradókat), mint említettük: kiváló az időjárás, de még a társaság is kellemesnek bizonyult. Senki nem jött egyedül, vagy ha mégis: itt barátokra talált. Már csak azért is, mert: gyalogolni jó!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!