Rácalmás

2016.07.12. 12:35

Ifjúsági horgásztábor a majorban

A Rácalmási Sirály Horgász Egyesület június 27 és július 2. között tartotta ifjúsági horgásztáborát.

Körmendi Erzsébet

A rétimajori Nyalóka-szigeten 20 gyermek 3 felnőtt kíséretében pihent és horgászott az erre a célra kialakított, ideális üdülőhelyen. A horgászpalánták a változatos halfaunából nagy halakat is zsákmányoltak. Az idén először táborozó Toronyi Barnabás 7,2 kilós, míg a rutinosnak számító Nagy Gábor Bence 12 kilós pontyot fogott. Mindenkinek akadt a horgára szép számmal hal, sőt volt olyan vehemens kapás is, hogy a bot a tóban kötött ki, és csak nagy ügyeskedés árán sikerült visszaszerezni.

Danó Dominik kék pólóban, a pirosat még kiderítem, barna baseball sapkában Saskői Zoltán

A horgászás mellett focizással, pingpongozással és esti meccsnézéssel gyorsan szaladtak a napok. Péntek délelőtt halfogóversenyen mérettették meg tudásukat a táborlakók, este pedig szalonnasütés zárta a hetet. Szombat délelőtt családi horgászattal és bográcsozással köszönt el egymástól a baráti közösség.

A Sirály Horgász Egyesület hosszú évek óta megrendezett tábora a horgászutánpótlás-nevelés egyik alappillére a településen. A programot a horgászegyesület, Rácalmás város önkormányzata a HVDSZ és magánszemélyek is támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!