Rácalmás

2015.06.10. 14:56

In memoriam Jung Gáspár (1931-2015)

1931-ben született egyszerű család egyetlen gyermekeként. A középiskola elvégzése után a Pécsi Tudományegyetem fizika-matematika tanári szakán szerzett diplomát.

Kulcson kezdte, majd Rácalmáson folytatta tanári pályafutását. Rácalmáson ismerkedett meg feleségével, Baby nénivel, akivel 59 évet élt szeretetben, békességben. Házasságukból egy fiú született, aki unokával ajándékozta meg őket, akit mindketten nagyon imádtak.

1975-ben a Nagykarácsonyi Általános Iskolában igazgatónak nevezték ki. Nagyszerű, emberséges, melegszívű pedagógusként mindent megtett a gyermekekért, mindenki Gazsi bácsija volt. A futball iránti elkötelezettségét az általános iskolában tanuló gyermekeknek is sikeresen átadta, akikkel 35 évvel ezelőtt úttörő olimpiát nyert.

Sokat tett a gyermekekért, szabadságát, szabadidejét nem kímélve vitte őket táborozni, szervezett részükre szabadidős tevékenységeket.

Minden évben a gyermekekkel, a szülőkkel és a pedagógusokkal együtt tartották a gyermeknapot, amely mindig kitűnően sikerült.

A falu életében is aktívan részt vett, számtalan társadalmi munkát szervezett.

1992-ben feleségével, Baby nénivel együtt vonultak nyugdíjba.

2015-ben egészségi állapota megromlott, 6 hét kórházi kezelés után 2015. május 29-én elhunyt.

Nagy űrt hagyott maga után mind a családtagok, mind a jóbarátok körében. Felejthetetlen emléke már csak a szívünkben él tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!