Rácalmás

2015.04.14. 15:08

Kék-sárga vetélkedő a Jankovich iskolában

Rácalmás - Kék-sárga vetélkedővel folytatódott kedden a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola ünnepi hete.

Körmendi Erzsébet

A kék-sárga vetélkedő már hagyomány a Jankovichban és nagyon népszerű a diákok körében. Érdekes és különleges feladatokból álló akadálypályán kell bizonyítani a csapattagoknak tudásukat, rátermettségüket. A folytatás is erős volt, hiszen az intézmény legendás igazgatója, dr. Bóna János tiszteletére rendezett emlékverseny idei fordulóját tartották délután.

Szerdán kosár-buli házibajnokság várja a felsősöket. Az alsósok tanulmányokban bizonyíthatnak a körzeti környezetismereti vetélkedőn. A téma ezúttal a Népi mesterségek lesz.

A szép kőzetek és ásványok gyűjtésének és cseréjének évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak a rácalmási iskolában. Csütörtökön tartják a kőzet és ásványbörzét délelőtt, délután pedig a fergeteges diákigazgató választási show várja a Jankovich tanulóit.

A zárónapon, pénteken lesz az 5. osztályok avatása reggel nyolc órakor. Egyébként laza, a diákok számára kedvező nap várható, hiszen az előző napon megválasztott diákigazgató halmozza el minden jóval az iskolatársait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!