Rácalmás

2014.04.08. 15:55

Jankovich-ünnep: diákigazgató is lesz

Rácalmás - A névadó, Jankovich Miklós előtt ünnepi héttel tisztelegnek a település szülöttéről elnevezett általános iskola diákjai, tanárai.

Körmendi Erzsébet

Kiss József, a Jankovich Miklós Általános Iskola igazgatója köszöntötte a diákokat hétfőn reggel háromnegyed nyolckor az intézény főbejáratánál, a Jankovich-dombormű előtt. Megemlékeztek a nagy elődről, majd koszorút helyeztek el tiszteletük jeleként az iskola falán.

A nyítónap délután zsúfolásig megtelt az iskola oldalsó hajójának előcsarnoka diákokkal: a Költészet Napját ünnepelték szavalóversennyel. E jeles nap apropóján rajzversenyt is kiírtak korábban, amelynek eredményhirdetésén örömmel vették át jutalmukat a diákok, majd kiállítás nyílt az alkotásaikból.

Pomóthy Dalma veszi át a rajzverseny Aranyecset-díját a versünnepen és kiállításmegnyitón Fotó: Ady Géza

A folytatásban dr. Bóna Jánosnak, az iskola háború utáni legendás igazgatójának tiszteletére rendezett emlékverseny szerepelt a programban kedden délután. A különleges tudáspróba hagyomány már a Jankovichban, és nagyon kedvelik a tanulók.

Elárulták: várják már a szerdai kosársulit, illetve az alsó tagozatosok körzeti környezetismereti versenyen bizonyíthatnak a mai napon. Az ünnepi hét csúcspontja talán izgalmasabb még a pénteki diákigazgató-királyságnál is maga a diákigazgató-választás. Erre a nagy bulira napok, sőt a jelöltek és pártjaik már hetek óta készülnek, és mindent megtesznek azért, hogy elnyerjék a diáktársak tetszését. A holnapi választással párosul a kőzet- és ásványbörze, amelynek szintén nagy hagyományai vannak az iskolában, hiszen a legtöbb tanulónak saját kőzetgyűjteménye is van otthon.

Pénteken az 5. osztályosok avatása és a diákigazgató meglepetéstára zárja a hetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!