Rácalmás

2015.10.19. 15:44

A taksonyi Treff együttes fiataljai nagy sikert arattak a rácalmási művelődési házban

Rácalmás - Leendő, már kész tervekkel rendelkező közösségi házuk javára rendeztek koncertet a reformátusok.

Pekarek János

Igen jó hangulatú koncertet szervezett október 17-én este a rácalmási művelődési házban a Kulcs-Rácalmás Református Missziós Egyházközség. A rendezvényre ingyen lehetett belépni mindazonáltal nem titkolták, hogy pénzt várnak a résztvevőktől.

Mégpedig jótékony célra! Az egyházközség ugyanis közösségi házat szeretne építeni a szerény rácalmási temploma mellé vagy inkább mögé, a keskeny telekre.

A két község reformátusai gyülekezeti, istentiszteleti célokra, ifjúsági rendezvényekre, családi alkalmakra, felnőtt csoportok összejöveteleire, Biblia-órákra, presbiteri gyűlésekre, lelkipásztori beszélgetésekre használnák a két ütemben megépülő épületet, amelyben természetesen kiszolgáló helyiségek is helyet kapnának.

A kulcs-rácalmási református egyházközség 2011 óta önálló, s azóta (Kovács Enikő református lelkész vezetésével) folyamatosan bővül és gyarapszik. A közelmúltban újították fel sikeresen a kicsiny templomot a rácalmási Ófalu szélén.

Pillanatnyilag százhuszonöt hittanos diákkal találkozik rendszeresen a lelkész asszony, s a templomlátogató felnőttek is egyre gyarapodnak, számban és lélekben egyaránt.

A jótékony célú gyűjtésre szervezett koncert előtt egy közeli, újonnan alakult református gyülekezet lelkésze mutatta be az egybegyűlteknek, hogy ők hogyan építenek gyülekezetet és gyülekezeti házat. Pogrányi Károly, a diósdi gyülekezet lelkésze (aki feleségét és három gyönyörű kisgyermekét is magával hozta a rácalmási estére) nagyhatású beszédében, amelyet a 127. zsoltár szavai köré épített, azt a költői kérdést tette fel, hogy vajon mi lehet a könnyebb? Gyülekezetet építeni avagy gyülekezeti házat építeni? S míg ő maga a családi házból több részletben átépített diósdi gyülekezeti ház történetéből azt a következtetést vonta le, hogy számára gyülekezetet építeni lehet könnyebb az igaz válasz szerinte az, hogy Isten kezében együtt épül a ház és a gyülekezet.

A koncerten a taksonyi Treff együttes zenélt. A fiatalokból álló együttes elgondolkodtató és szórakoztató számai nagy sikert arattak a csaknem teljesen megtelt kultúrteremben. Hasonló koncert legközelebb talán az új közösségi házban lesz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!