Rácalmás

2016.11.01. 18:40

Legyen télen is virágözön! - A városvédők és az örökbe fogadott ágyások gazdái most is sokat dolgoztak

Rácalmás - Színpompás virágok, név szerint árvácskák ékesítik már egy hete Rácalmás közterületeit. Sok önkéntes vette ki részét az ültetésből napokkal ezelőtt.

Körmendi Erzsébet

Nemzeti ünnepünk előtt igazán kitettek magukért a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai, valamint azok az önkéntesek, akik örökbe fogadtak közterületi virágágyást a településen. A parkok és utak mentén kialakított virágligetek gondozói először rendbetették a köztéri ágyásaikat, majd elültettek szám szerint 1400 darab árvácskát. Nagyon sokan szorgoskodtak azon a délutánon.

Az íjász szakosztály tagjai és segítőik. Elöl középen Fentős Tímea egyike azoknak, aki régóta gondoz virágágyást
Fotó: Amatőr felvétel

A városvédők vezetőitől tudjuk, hogy körülbelül ötvenen-hatvanan tevékenykedtek a főutca mentén, a művelődési háznál, a közösségi parknál, a temetőben lévő síremlékeknél, és még számos helyén a kisvárosnak. A picit idősebbektől elkezdve az egészen fiatal utánpótlásig sokan dolgoztak, ismét virágosítottak. A néhány éves picike lány, Trenka Janka például a nyugdíjasok csapatát erősítette nagymamájával, Melegné Mikó Erzsébettel a művelődési háznál. Hiába, no, nem lehet elég korán kezdeni a településszépítést!

Ezzel az őszi akcióval erre az évre már végeztek a városvédők a virágosítással, az elültetett gyönyörű árvácskák - reméljük - május közepéig szépen díszítik a rácalmási közterületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!