Rácalmás

2014.08.24. 19:00

Már bölcsődéje is van Rácalmásnak

Lenyűgöző változásokon ment keresztül a Manóvár Óvoda az elmúlt hónapokban.

Körmendi Erzsébet

A Manóvár Óvoda középső épületszárnyát, valamint játszó udvarát, berendezését teljesen felújították, átalakították. A nagy újdonságnak mégsem ez számít, hanem az új intézmény: bölcsődével is büszkélkedhet Rácalmás, amely két csoportban, szeptembertől fogadja a kicsiket. Az avatási ünnepség vasárnap délután volt.

Az udvar új játékait azonnal kipróbálták a gyerekek (Fotó: Ónodi Zoltán)

Pálinkás Tiborné, a Manóvár Óvoda és Bölcsőde vezetője üdvözölte a vendégek között a Hankook ügyvezető igazgatóját, Lee Sang Il-t, a járási hivatal vezetőjét, dr. Kovács Pétert, valamint az önkormányzat vezetőit. Elmondta: bölcsődéből óvodába, onnan iskolába megy a gyermek, szükség van az intézményekre. Nem emlékszik pontosan mikor merült fel először a bölcsőde építésének a gondolata, ám az biztos, hogy a 2010-ben megválasztott jelenlegi képviselőtestület zászlajára tűzte a létrehozását. És lám...

A ma már nyugdíjas éveit töltő Schrick Istvánné Jutka még óvodavezetőként járta körbe Zsigmond László főépítésszel a területet és a termeket, tervezgették, hogyan és mit kellene változtatni, megújítani az óvodán, és hova kerüljön a bölcsőde. A tervek mára valóra váltak, megújult a régi kúria szárny és annak udvara, tárt kapukkal várja a kicsiket a bölcsőde – amely hat új munkahelyet is teremtett –, az intézmények játszókertje igényes lett, a belső terek pedig Zsigmond Ágnes belső építés álmai nyomán öltöttek barátságos formát.

Pálinkás Tiborné után Schrick István polgármester is köszönetet mondott mindenkinek, aki munkájával, segítségével hozzájárult ennek a térségben páratlan intézménykomplexumnak a megvalósításához. Magyarázattal szolgált arra is, miért az utolsó pillanatra hagyták ezt a beruházást: százmilliós pályázati forrásoktól estek volna el, ha nem a városházával, a vízisportteleppel kezdik a sort. Az óvodára és a bölcsődére most 402 millió forintot költöttek. A polgármesternek egyetlen kérése volt a dolgozókhoz: gyorsan lakják be és varázsolják a gyerekek számára meleg otthonná az épületet.

Az óvodások műsora és a köszöntők után Schrick István elismeréseket adott át a beruházásban közreműködőknek. Majd ünnepélyes keretek között átvágták a nemzeti színű szalagot, kitárták a kapukat, hogy a résztvevők tanúi lehessenek a csodának, a lenyűgöző gyermekbirodalomnak, a Manóvárnak, ahol jó dolgozni, ahova örömmel mennek a gyerekek jövő héten.

 

Jó érzés látni, ahogyan birtokba veszik

Zsigmond László főépítész 1994 óta bővíti, formálja az óvodát. Most nagyot léptek előre.

– Jó érzés látni az intézményt, de akkor lesz az igazi, ha a beruházás harmadik üteme is elkészül majd – mondja a főépítész. A felesége, Ágnes hozzáteszi: – Alig várom, hogy lássam, ahogyan a gyerekek birtokba veszik az épületet, az udvart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!