Rácalmás

2016.03.10. 17:39

Rácalmás nagyszabású programmal készül március idusára

Rácalmás - A kisváros önkormányzata nagyszabású programmal, előadással és egész délután tartó megemlékezéssel készül március idusára.

Márkus István életének meghatározó fejezetéből készítettek ünnepi műsort a Rácalmási Játékszínkör tagjai. Az előadás nem akárhol lesz március 15-én: az egész délutánt kitöltő programnak a Márkus-kúria, a mai művelődési ház nagyterme ad otthont, amely a reformerek gyülekezőhelye volt annak idején Rácalmáson. Az előadás alaptörténete is az épület falai között játszódik...

Az előadás nemcsak a helyszíne, illetve az erőteljes helyi kötődése miatt lesz különleges, hanem azért is, mert színes és egyedi programok előzik meg.

A Jankovich iskola udvarán debütált tavaly a játékszínkör

A Ráczalmási Kávéház, reformkori játszóház, valamint kézműves foglalkozás már 14 órakor elkezdődik, és egészen 16 óráig fogadja a résztvevőket. Mellette nosztalgiafotózásra is lesz lehetőség, valamint megtekinthetik ezen a délutánon is a kézzel készített gyöngyékszerekből a nőnapon nyílt lenyűgöző kiállítást.

Folytatásként: 15 órakor Szalai Árpád: Emlékezzünk régiekre című könyvének dedikálással egybekötött könyv bemutatója kezdődik. A városvédők korábbi elnöke, az egyesület megalapítója, a település múltjának kutatója ismert, vagy érdekes emberek, családok emlékeit kutatta fel és szedte igényes csokorba, akiknek a történetei izgalmasak, olvasmányosak.

A könyvbemutató után koszorúzás lesz a Petőfi-szobornál, ahol ünnepi beszédet mond, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Majd utána - 17 órai kezdettel - a fent említett darab, Az építő zárja az ünnepet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!