Rácalmás

2014.07.21. 17:20

Megújult a rácalmási kis templom

Rácalmás - Az evangélikus és a református gyülekezeteknek otthont adó templom új tetőt és új belsőt kapott.

Pekarek János

Elkészült a rácalmási közös, evangélikus és református templom teljes felújítása, tudtuk meg Kovács Enikő református és Stermeczki András evangélikus lelkészektől.

A rácalmási Ófalu peremén álló, a kulcsi és a rácalmási református, valamint a rácalmási evangélikus gyülekezetet is kiszolgáló kis templom felújítása idén júniusban kezdődött.

Kicserélték a teljes tetőszerkezetet, új cserepeket tettek fel, valamint belülről is teljes festésen, felújításon esett át az épület.

A munkálatok mintegy négymillió forintba kerültek.

Az összeget adományokból, a rácalmási önkormányzat hozzájárulásából és pályázatokból gyűjtötték össze. A felújítást többnyire helybéli és környékbeli mesteremberek végezték.

A templomban újrakezdődtek az istentiszteletek ám ez nem jelenti azt, hogy megfeledkeztek az ünnepi, hálaadó istentiszteletről!

Erre várhatóan az ősszel kerül sor, mégpedig a két felekezet magasrangú egyházi képviselőinek jelenlétében: az ehhez szükséges egyeztetések miatt bizonytalan az időpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!