Rácalmás

2015.09.28. 17:12

Negatív visszajelzést nem kaptak a városvédők a Tökfesztivállal kapcsolatban

Rácalmás – Borúra derű, mondhatjuk, hiszen az időjárás miatt vegyes érzelmekkel összegeznek a Tökfesztivál szervezői.

Körmendi Erzsébet

A városvédőknek egyik szemük sír, a másik nevet. Szomorúak, mert arra készültek hetek, sőt hónapok óta, hogy napfényes hétvégén kellemes órákat, napokat szerezzenek a Tökfesztivál-rajongóknak és az először Rácalmásra elzarándokolóknak – az időjárás viszont nem volt kegyes hozzájuk. Jóleső érzéssel vehetik viszont tudomásul, hogy nagyon sokan esőben is ellátogattak a fesztiválra, és amint felszakadtak a szürke felhők, azonnal látványosan sokasodtak az emberek a Jankovich-kúriában. Ahogyan a Tökfesztivált szervező Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke, Bodnár Sándor fogalmazott:

– A sok munka, rengeteg befektetett energia nem szenvedett csorbát, ugyanis negatív visszajelzést nem kaptunk. Módosítani kellett egy-két programon, elhagyni néhányat, főleg a délelőttieket, ami erkölcsi és kulturális veszteség. Az este hat óra utáni programokat és koncerteket viszont megtartottuk, így az esték valamelyest kárpótoltak bennünket. Nap közben, pedig akik kitartottak mellettünk, azok elsősorban a különleges és színvonalas kiállításokban lelték örömüket.

Ádám Zsuzsa, Amné Illés Ágnes, Wanánoschek Márta és Jan Werni töklámpásokat faragtak. Fotó: Ady Géza

Summázva azt mondhatjuk, hogy az időjárás legnagyobb kárvallottjai a szabad téren árusítók voltak, akik szinte ki sem tudtak rakodni az esőben. A városvédők standjánál viszont soha nem látott módon fogyott a tökös-mákos rétes és a tökös ivólé – 200 kilogramm almát használtak fel a különböző süteményekhez. A gasztronómia tehát a nagy nyertese a mostani fesztiválnak, hiszen a csapadék miatt a látogatók ezúttal inkább fedél alá húzódtak, ettek-ittak, kiállítást néztek. Vagyis alkalmazkodtak a szokottnál mostohább időjárási viszonyokhoz, és kiélveztek minden fesztiválélményt, amit csak lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!