Rácalmás

2014.10.14. 07:30

Nem kell nekik más Rácalmás

Rácalmás - Elsöprő többséggel szavaztak a helyiek a Városvédő egyesület polgármester-és képviselőjelöltjeire, egyértelműen kinyilvánítva: nem kell nekik más Rácalmás!

Munkácsi Imre

A választás legnagyobb sikerének azt tekinti Schrick István, a hetedszer újraválasztott rácalmási polgármester, hogy minden eddiginél többen mentek el szavazni a szomszéd kisvárosban. Az már csak hab a tortán , hogy minden eddiginél nagyobb többséggel választották meg a régi önkormányzatot. Amivel egyúttal a folytatás mellett tették le a voksukat.

Amellett a településépítő munka mellett, amit a kampányban meglehetős vehemenciával és annak hajrájában nemtelen, inkorrekt eszközökkel próbált meg az ellenfelek egy része kétségbe vonni.

- Az ellenünk kampányolók egy nagyon fontos dolgot figyelmen kívül hagytak a választási kampányban: azt, hogy mindaz, amit ez a város elért az elmúlt húsz évben, az nem csak rajtunk múlt, nem csak a mi érdemünk, hanem egy közösségé - mondta Schrick István.

- Húsz évvel ezelőtt alig kéttucatnyi emberrel alakult meg az akkor még faluvédő egyesület, most szombaton több mint kétszázan voltunk a tökfesztivál értékelésén. Azzal, hogy az ellenfeleink egy része kampányában a városvédők munkáját vonta kétségbe, valójában az ő munkájukat negligálta. Ezzel, akaratukon kívül ugyan, de a kampányban jó szolgálatot tettek nekünk, mert a rácalmásiak összezártak: nem hagyták martaléknak, amit együtt építettek fel - mondja a régi-új polgármester. Hozzátéve: - A kampányunk során több mint hatszáz emberrel találkoztunk személyesen a városrészi fórumokon, akik most, kétszer annyian, mint négy évvel ez-előtt, nem azért jöttek el, hogy számon kérjenek, hanem hogy a jövőről kérdezzenek: mit tervezünk? És ez az, ami amellett, hogy nagy büszkeséggel töltött el, egyúttal nagy felelősség is a következő öt évre: meg tudunk-e felelni az elvárásoknak? A terveink megvannak, s ha a lehetőségek adottak, mi, ahogy eddig, a következő öt évben is azon leszünk, hogy ezeket kiaknázzuk. A rácalmásiakkal együtt mondta a polgármester.

- Büszke vagyok arra, ha az egyesületet azzal a váddal illették, hogy nem tudják ki kit vezet: a városvédők az önkormányzatot, vagy fordítva - mondta Bodnár Sándor, a városvédők elnöke. - Azt hiszem erre minden párt büszke lenne, mi azonban nem párt vagyunk, hanem egyesület, amelyhez mindenki szabad akaratából csatlakozott. Miért kellene szégyellnünk, hogy az önkormányzattal egyfelé húzzuk a szekeret?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!