Rácalmás

2015.05.11. 12:38

Ők is csatlakoztak a Te szedd! akcióhoz

Rácalmás - Az Almavirág Fesztivál miatt a rácalmásiak egy héttel korábban, múlt szombaton gyűjtötték össze az eldobált szemetet.

Körmendi Erzsébet

Az országos Te szedd! akció ebben az évben éppen az Almavirág Fesztivál hétvégéjére esik, ami a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület legnagyobb tavaszi rendezvénye. De nem szerettek volna kimaradni, még inkább azt nem akarták, hogy Rácalmáson ott maradjon az eldobált hulladék, ezért a városvédők május 9-re hirdették meg a szemétszedést.

A lelkes csapat dolgozott a Fő úton, a Kulcsi úton, a Jankovich-kúria környékén és azokon a részeken, ahonnan javaslat érkezett hozzájuk.

A gyülekezőnél tizenkilencen voltak. Rajtuk kívül a Kulcs és Rácalmás közötti útszakaszon dolgoztak a református gyülekezet tagjai: a kulcsiak és a rácalmásiak is a saját településükről indultak, és középen találkoztak 25 zsák szemetet szedtek össze. A 6-os út mellett hat zsák, a temetőben szintén hat zsák, a szennyvíztelepnél két zsák telt meg hulladékkal. A Fő úton főleg csikket találtak, de máshol rábukkantak elhullt állat maradványára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!