Rácalmás

2016.10.21. 19:31

Ötvenhatról Rácalmáson - Iskolások, tanáraik, óvónők, énekkarosok, táncosok műsora

Rácalmás - Megérdemelten aratott nagy sikert az ötvenhatos ünnepi megemlékezés műsora a művelődési házban.

Pekarek János

Eredetileg a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolába tervezték a kisváros 1956-os pénteki megemlékezését, annak is az udvarára - ám az időjárás közbeszólt: a szakadó eső miatt a művelődési ház nagytermében adták elő a kissé átkoreografált műsort. Így is nagy, megérdemelt sikerrel. Az iskolások, tanáraik, óvónők, a helyi Napsugár Asszonykórus és a Barina Néptáncegyüttes tagjainak részvételével színre vitt, zenés, táncos, énekes, verses, irodalmi színpadszerű összeállításban még korabeli fényképeket is felhasználtak.

A jó ütemű, mintegy negyvenperces előadás során kellő történelmi hátteret, kordokumentumokat is kaptunk a történtekről. Elhangzott az ötvenhat emlékére írott himnusz, részletek a legendás Piros a vér a pesti utcán című költeményből, s még a jelmezek is sikerülten egyszerűek voltak: a pólókon az 1956-2016 felirat színes számjegyei egyben az évfordulót is kiadták: 60. Az előadás rendezője Panyi Erika. Az emlékezés a Milleniumi tónál lévő '56-os emlékműnél koszorúzással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!