Rácalmás

2015.09.07. 13:19

Katóka a gyémántdiplomáját vehette át

Rácalmás - Móker Ferencné Katóka az óvodaavató ünnepségen vehette át gyémántdiplomáját.

Körmendi Erzsébet

Móker Ferencné 1955 júliusában kezdett a rácalmási óvodában dolgozni, először mint óvónő. Később vezetőhelyettesnek nevezték ki, 1971-től 1993-ig, nyugdíjazásáig óvodavezetőként irányította az intézményt.

Fiatal óvónőként is jellemző volt rá a figyelmesség, a gyermekszeretet, a segítőkészség. Kollégáival emberséges, jó kapcsolatot alakított ki, demokratikus vezető volt. A rácalmási óvoda 1970-től járási továbbképzési bázisóvoda lett. Az új nevelési program alapján tartott bemutató foglalkozások helyszíne volt.

Móker Ferencné Katóka 38 évig dolgozott a rácalmási óvodában (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Katóka mindig nyitott volt az újra, a fejlődésre. Folyamatosan figyelemmel kísérte az óvodai szaklapokat és módszertani könyveket. Munkáját hivatásának tekintette, tapasztalatait és gyakorlati ismereteit megosztotta kolléganőivel és a hozzá gyakorlatra kihelyezett óvónőjelöltekkel. A pedagógiai munka elismeréseként miniszteri dicséretben, 25 év oktató-nevelő munkáért elismerésben részesült. Aktív helyi közéleti tevékenységét 1985-ben Rácalmásért-díjjal ismerték el. Katóka szép és tartalmas pályafutást követően szombaton a gyémántdiplomáját vehette át.

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!