Rácalmás

2016.03.18. 19:53

Passió-előadás lesz vasárnap a kúriában

Rácalmási amatőr színjátszók, cserkészek jóvoltából idén is passiójátékkal készülhetünk húsvétra. Az előadás március 20-án, virágvasárnapon 15 órakor kezdődik a Jankovich-kúriában.

Körmendi Erzsébet

Virágvasárnap a nagyhét kezdete, ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe. Nagycsütörtök az utolsó vacsora emléknapja. Nagypénteken emlékezünk meg Jézus Krisztus kereszthaláláról. A húsvétvasárnap Jézus feltámadásának ünnepe. A passió Krisztus szenvedésének történetét beszéli el. A rácalmási cserkészek a betlehemezések és az elmúlt három év előadásainak sikerén felbuzdulva ismét elhozzák közénk az ünnep hangulatát. Hatvan-hetven önkéntes készült lelkesen a próbákon szöveggel, énekkel, tánccal.

- Nekünk, itt Rácalmáson a szeretetről, az összefogásról, a jó közösségről is szól a passiójáták, amely felkarol minden pozitív ötletet, kezdeményezést. A játékot ezúttal is ingyen tekinthetik meg virágvasárnap délután - tájékoztatta lapunkat Blau Sándor, a cserkészek vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!