Rácalmás

2015.01.05. 18:20

Pénz és kelengye

Rácalmás - Január elsején lépett életbe az a legújabb helyi rendelet, amely alapján mostantól minden rácalmási újszülött hatvanezer forintot és ötezer forint értékű babakelengyét kap ajándékba az önkormányzattól.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás képviselőtestülete rendeletet alkotott az újszülöttek és csecsemők támogatásáról, amelynek célja, hogy a kisváros népességmegtartó ereje, demográfiai mutatói emelkedjenek, és az újszülöttek, csecsemők életkörülményei javuljanak.

A támogatás azoknak jár, akik a gyermek születésekor és az azt megelőző hat hónapban folyamatosan állandó bejelentett rácalmási lakóhellyel rendelkeznek.

A támogatás 60 ezer forint pénzbeni juttatást és ötezer forint értékű, az újszülöttek és csecsemők gondozásához szükséges ajándékcsomagot jelent. Feltétele, hogy mindkét szülő állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik a településen, a gyermek 2015. január 1-én, vagy azt követően szülessen, és a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tizenkétszeresét.

Az újszülöttek után járó támogatás iránti kérelmet a gyermek születését követő 120 napos, jogvesztő határidőn belül lehet benyújtani a polgármesteri hivatal szociális irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!