Rácalmás

2013.09.30. 15:00

A városvédők és segítőik rendbe tették az állomás környékét

A Rácalmás Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai és segítőik rendbe tették a vasútállomás környékét. Érdemes megnézni.

Körmendi Erzsébet

Akik emlékeznek még a vasútállomás környékének egy hónappal ezelőtti állapotára, azok tudják és nagyra értékelik , milyen jelentős változáson ment keresztül az elhanyagolt, gazos terület.

A rendrakás során eltávolították az épületet benőtt bokrokat és növényeket. Az öreg, értékes fákra természetesen vigyáztak, valamint helyreállították a korábban teljesen elhanyagolt köztéri kutat is, hangsúlyozta a munkák összegzéseként Bodnár Sándor, a városvédő egyesület elnöke. Tőle tudjuk, hogy a városvédőkön kívül finta János és Gyöngyösi László sokat segített, a MÁV illetékesei is támogatták a szépítést, az önkormányzat pedig levágatta az állomáshoz vezető bekötőút melletti fák belógó ágait és az árokparton a gazt.

Utolsó mozzanatként virágágyásokat alakítottak ki múlt héten, valamint murvával borították az épület előtti területet így szép, kulturált környezet fogadja azokat a vendégeket, akik vasúton érkeznek a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!