Rácalmás

2015.06.16. 13:50

Szentivánéji álomkeltők - Különleges produkcióval készülnek Rácalmáson

Rácalmás - Nyári szabadtéri programokkal tágítja tereit a művelődési ház. Szombaton: Szentivánéji álom, a Rácalmási Játék Színkör tagjainak előadásában.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Játék Színkör (RáJátSzik) érdemes megjegyezni. Ha a március idusán előadott ünnepi debütálásukhoz hasonló sikereket érnek el szombaton a Szentivánéji álommal, akkor nagy jövő áll előttük a világot jelentő deszkákon. A színpadot már állítják a művelődési ház parkjában, és a rácalmási amatőrökből álló társulat, Baksa László pedagógus vezetésével rendszeresen próbál az előadásra. A színdarabot június 20-án, szombaton este mutatják be, 19 órára várják a nézőket szentivánéji – elbájoló – ételekkel és italokkal látják vendégül a közönséget.

Az amatőr színi előadás újszerű kezdeményezés Rácalmáson. A szereplők lelkesedése alapján igazi közösségi élményt adnak a próbák, az előadásra készülés. A darabot minimális költségvetéssel igyekeznek életre hívni, a jelmezeket maguk varrják, alakítják, a díszletek is szereplők keze munkáját dicsérik.

A színjátszók készülnek, Baksa László (középen) vezetésével (Fotó: Zsedrovits Enikő)

A Szentivánéji álom után is marad a színpad a mostantól végleges helyének számító művelődési ház parkban. A következő alkalom, amikor használják július 10-én lesz. A Barina Tánctábor zárásaként ugyanis bemutatják a gyerekek a táborban tanult koreográfiákat a szülőknek, nagyszülőknek, érdeklődőknek. A nagyszabású programban nyilvános táncház is szerepel, mégpedig zenekaros kísérettel, sőt meglepetés vendég is színpadra lép ezen az estén az intézmény parkjában, ahol egyébként hat féle táborban tölthetik kellemesen a napjaikat a rácalmási gyerekek.

Az intézményvezető, Szilágyi Irén nyári közösségi hellyé szeretné fejleszteni a művelődési ház parkját. A színpadot, a parkot szeretnék kihasználni: ajánlják a lehetőséget amatőr csoportoknak, zenészeknek, valamint felmérik a rácalmásiak igényét, mert jövő ilyenkor akár tematikus nyári szabadtéri programsorozat szervezhetnének.

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!