Rácalmás

2013.08.28. 13:00

Újjáépített bejáraton közlekedhetnek a Jankovich diákjai

Rácalmás - Az ódivatú, profilokból hegesztett vas kapu helyett modern bejárati ajtón vonulhatnak a Jankovich diákjai.

Bajusz György

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ üzemelteti a Jankovich Miklós Általános Iskolát is, ám ettől függetlenül Rácalmás önkormányzata nem vette le kezét erről a gyermekintézményéről sem, hanem továbbra is jó gazda módjára pátyolgatja azt. A gondoskodás meglátszik az iskolán.

Az új szárnya és az udvara még nagyon modern, hiszen néhány éve adták át. A régi rész a főépület azonban elavult az évtizedek alatt. A legsürgetőbb feladatokat igyekeznek megoldani a települési vezetők, az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten. A fejlesztésből jutott bőven a nyárra. A korábban elkészített tervek alapján teljesen megújult például az épület villamos hálózata. A diákokat szép, újra csempézett fiú és lány mosdók várják az épület földszintjén. Látványos változás a bejárati ajtó cseréje ezáltal igényes környezetben ünnepelhetnek majd főbejárat melletti Jankovich-domborműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!