Rácalmás

2013.04.08. 16:27

Tavaszi nagytakarítás

Idén március 23-án már harmadszor rendezték meg a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület és a Rácalmás Sportegyesület Vízi- és Szabadidősport Szakosztálya közös szervezésében a Duna-parti tavaszi nagytakarítás.

Sokan aggódtunk, vajon az időjárás kegyeibe fogad-e minket, de a csípős reggeli hideg után szép időben kezdhetett munkához a mintegy száz önkéntes. Köztudott, hogy a rácalmási Duna-part és a hozzá tartozó sziget városunk leginkább kedvelt –szabadidős és sport tevékenységek végzésére alkalmas- területe, sokan látogatják, sokan dicsérik természeti adottságait, rendezett környezetét. Célunk idén az volt, hogy a horgásztanyától északra, egészen a horgász versenypálya közepéig megtisztítsuk a partszakaszt.








A szemétszedésen felül fák gallyazását, az artézi kút körüli terület és a homokos kézilabdapálya gyomtalanítását végezték el a résztvevők. A közlekedési úton keletkezett mélyedések murvával lettek feltöltve, a kerékpárút szép tisztára lett söpörve. A közösen szervezett takarítási napot Rácalmás város önkormányzata munkaerővel, anyagokkal, eszközökkel támogatta. A megmozduláson sok gyerek és több civil szervezet vett részt. A jól végzett munka eredményeként gazdag gulyást fogyaszthattak a résztvevők, melyet Rózsavölgyi Gyula és Saskői Zoltán készítettek. Újra bizonyították a Rácalmásiak, hogy összefogással, jó hangulatban látványos eredményeket lehet elérni. A szervezők nevében köszönöm mindenkinek a munkáját, hozzájárulását!

 



Bucsi Tamás és Bölcskei Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!