Rácalmás

2015.09.07. 13:19

Több száz kisgyerek óvónéniként szereti

Rácalmás – Schillinger Ferencné Marika óvodapedagógusi munkáját „Rácalmás Köz-Szolgálatáért” kitüntetéssel ismerte el a képviselőtestület.

Körmendi Erzsébet

Schillinger Ferencné Marika Rácalmáson született, tanult, élt és dolgozott egész életében. Igazi lokálpatrióta, szereti, tiszteli szülőfaluját, városát. Több száz kisgyermek óvónénije volt az elmúlt évtizedekben. Marika óvodapedagógusi pályáját a rácalmási óvodában kezdte 1975-ben, negyven éves pályafutása alatt több szakmai továbbképzésen vett részt és az ott tanultakat felhasználva munkájában törekedett az új ismereteket hasznosítani. Munkáját mindig a pontosság, megbízhatóság jelemezte. Tapasztalatát, gyakorlati tudását megosztotta kolléganőivel és a nála gyakorlaton lévő fiatalokkal. Nyugdíjazása előtti években segítette gyakornoki vizsgára készülő kolléganőjét, megkönnyítette számára a pályakezdés rögös útjait.

Schillinger Ferencné Marika munkája példa értékű a fiataloknak (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Marika a gyermekvédelmi vizsga letétele után eredményesen együttműködött a gyermekvédelem területén dolgozó kollégákkal, amiben csak tudta, segítette tevékenységüket. Óvodapedagógusi munkája, kitartása, megbízhatósága és elhivatottsága példa értékű a mai pedagógusok számára.

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!