Rácalmás

2014.04.28. 13:15

Egészségügyi konferencia volt a kúriában

Rácalmás - Nagyszabású gasztroenterológiai tudományos ülésnek adott otthont a Jankovich-kúria pénteken.

Körmendi Erzsébet

A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága, ismertebb nevén MTA VEAB 1972 óta szervezi az észak-dunántúli régió tudományos életét Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye területén. Célja a kutatók munkájának összefogása, támogatása mellett a tudományos eredmények közvetítése, az ismeretek terjesztése.

A VEAB a tudomány minden területét felölelő szakbizottságokból és munkacsoportokból épül fel. A biológiai és orvosi szakbizottságon belül 1996-ban alapították a gasztroenterológiai munkabizottságot, amely évi két tudományos konferenciát szervez.

Az idei tavaszi tudományos ülés házigazdája a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Tudományos Bizottsága és gasztroenterológiai osztálya volt a rácalmási Jankovich-kúriában. A dr. Varga-Szabó Lajos és dr. Németh József által szervezett konferencián a gasztroenterológiai területek aktualitásairól volt szó, az előadók hasznos ismeretekkel szolgáltak a gyakorló orvosok számára. Dr Varga-Szabó Lajos előadásában megemlékezett a endoszkópia dunaújvárosi kezdeteiről, a fejlődés lépcsőfokairól, beszélt a forgalmi adatokról, valamint bemutatott egy vizsgálatot is.

Dr. Varga-Szabó Lajos főorvos, a rendezvény egyik főszervezője színvonalas előadást tartott (Fotó: Ónodi Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!