Rácalmás

2015.11.16. 18:16

A sportpálya világítását avatták fel Rácalmáson

Rácalmás - A sportpálya világítását avatták fel a rácalmásiak pénteken késő délután ünnepélyes keretek között, mérkőzésekkel.

Körmendi Erzsébet

- Több éve dédelgetett álom vált valóra a beruházással, hiszen az őszi és a téli edzések megtartása a korai sötétedés miatt komoly problémát jelentett - nyilatkozta lapunknak Garda István labdarúgó szakosztályvezető.

Schrick István polgármester hozta működésbe a pályavilágítást

A pénteki avató ünnepség elején hivatalosan is üzembe helyezték a pályavilágítást: Schrick István polgármester, Kiss József, a Jankovich-iskola igazgatója, Bencs Attila, a Rácalmás Sportegyesület elnöke, valamint Garda István szakosztályvezető kattintotta fel a kapcsolókat. Utána a jövő nagy sportolói, az utánpótlás labdarúgók vették birtokba a pályát. Négy korosztályban (U-7, U-9, U-11, U-13) csaptak össze a kulcsi és a rácalmási gyerekek, hogy bemutassák tudásukat esti villanyfényes mérkőzésen. A kezdő rúgást Bencs Attila sportegyesületi elnök végezte el. Közel egy óra játék után a csemeték fáradtan, de ugyanakkor boldogan vették át ajándékukat és fogyasztották el a közös, jól megérdemelt vacsorájukat, a virslit és a forró teát. Az eredményekről röviden csak annyit, hogy minden pályán nagy arányú hazai győzelem született.

Az utánpótlás csapatok tagjai vették birtokba a pályát közel hetven gyerek focizott, villanyfénynél Fotó: Zsedrovits Enikő

A szép számú nézősereg utána is jól szórakozott hiszen valamivel 18 óra után kezdődött a finálé, a Rácalmás Öregfiúk - Dunaújvárosi Kohász Öregfiúk nagypályás labdarúgó mérkőzés. A hazaiak több sérülttel ugyan, ám derekasan végigküzdötték a mérkőzést, amelyen megérdemelten nyert a Kohász. A program a vacsorával, valamint a régmúlt időket, közös élményeket felidéző vidám beszélgetésekkel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!