Rácalmás

2015.09.03. 14:14

Szépen helytálltak Rácalmás íjászai a világversenyen

Rácalmás - Gödöllő adott otthont az IFAA 3D íjász világbajnokságnak, amelyen a Rácalmás Sportegyesület VAJK Íjász Szakosztálya 10 versenyzővel vett részt.

Körmendi Erzsébet

Tóth Balázs szakosztályvezető szerint a rendezvény sportdiplomáciai sikerét jelzi az is, hogy közel 1500 íjász részvételével minden idők legnagyobb létszámú világversenyét sikerült Magyarországra csábítani. Argentínától kezdve a Dél-Afrikai Köztársaságon át Új-Zélandig jöttek versenyzők, akik mind nagyon elégedetten távoztak tőlünk.

A Vajk íjászai Hátul balról: Bényei Ákos, Szulik Ákos, Márta István, Márta Róbert. Elöl: Pesei Krisztián, Tóth Csaba, Tóth Balázs. Hiányzik: Füle László, Füle László Gábor, Pesei Patrik

A verseny négy napon át zajlott különböző kategóriákban, és eltérő helyszíneken Gödöllő környékén. Sajnos csigás íjászainknak nem teljesen úgy sikerült a verseny, ahogy szerették volna, ebben technikai-és egyéb problémák akadályozták őket, de vadászreflex íjászaink nagyon szépen szerepeltek a legnépesebb kategóriában mondta Tóth Balázs. AMBU kategóriában Márta Róbert negyvenedik, Márta István ötvenharmadik, Szulik Ákos ötvenhetedik helyen végzett. JMBU kategória Bényei Ákos a hetedik helyet lőtte. YAMFU kategória Füle László Gábor ötödik lett. A VMBHR kategória Füle László hatvanhatodikként végzett. AMBBR kategóriában Pesei Patrik indult és negyvenkettedik lett. AMBHR kategóriában Tóth Csaba harmincnyolcadik, Tóth Balázs ötvennegyedik helyezett. JMBHR kategória Pesei Krisztián az előkelő tizenötödik helyezést érte el.

Tóth Balázs szakosztályvezető kiemelte azt is, hogy a sportegyesület és az önkormányzat segítette a Vajk íjászait a felkészülésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!