Rácalmás

2014.06.23. 12:50

Virágok díszítik a Rudas ágyását

Rácalmás - A Rudas által örökbefogadott főutcai szalagágyás megszépült a hétvégén: virágtenger borítja azt is.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás lakói, civil szervezetei örökbe fogadták a település virágágyásait tavaly, ami annyit tesz, hogy folyamatosan szépítik, gondozzák, gyomlálják a „sajátjukat”. A főutca egyik szalagágyását a Rudas szakközépiskola vállalta, a rácalmási Nagyné Fauszt Csilla irányításával. A tanárnő és férje szorgoskodott a hétvégén a helyszínen: kitisztították a talajt, majd virágokat ültettek – ottjártunkkor például szólővirág került a körbekerített rész közepébe.

– A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület két hete szállította ki a virágokat a helyszínre, a legtöbben akkor el is ültették a városvédők irányításával. A munkálatokban nagy érdemei vannak Bodnár Sándor egyesületi elnöknek és feleségének. Mi akkor, a tanév végi zárás időszakában sajnos nem értünk rá, és a rudasos diákok is az érettségivel voltak elfoglalva. Azóta dédelgettük a kis növényeket, amiket kaptunk, és most végre rendbetesszük a Rudas ágyását – mondta a helyszínen Nagyné Fauszt Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!