Receptek

  • cikk kép
    A tökéletes mézeskalács: mutatjuk, hogy készítse!

    Hadnagy Imréné, Bea gyakorlott szakács, szenvedélyesen szeret süteményt sütni. Volt olyan karácsony, amikor 16 féle süteményt sütött és ezek között nem akadt két egyforma, és nem is a legegyszerűbb recepteknek állt neki.

  • cikk kép
    Pirított gánica és resztelt krumpli

    Régen ahogy közeledett a tél, egyre kevesebb friss alapanyaggal gazdálkodhattak a falusi háziasszonyok. Krumpli meg liszt azonban minden háztartásban akadt. Szerencsére nagyanyáink leleményesek voltak, és a legfinomabb, legtáplálóbb fogásokat tették így is a család elé.

  • cikk kép
    Újévi rétessütés és boros szilveszteri köszöntő

    Újév napja tele van gasztronómiai babonákkal, melyek közül a legújabb az újévi lencseevés.

  • cikk kép
    A nagyanyáink ízes konyhája

    Baracs/Dunaújváros - Gyereknek lenni jó, unokának lenni még inkább. Eheti konyhalesünkön Baracsra látogattunk a PLT receptes könyveinek egyik kihagyhatatlan szerzőjéhez. Már a küszöböt átlépve világosság vált: Szadeczkyné Rédl Julianna a mi nagymamánk is.

  • cikk kép
    A habcsiga és az isler zárt dobozban tárolva friss marad karácsonyig

    Köcsk - Az előrelátók nem hagynak mindent az ünnep előtti napokra, hanem már most, a kicsit nyugisabb pillanatokban nekiállnak a karácsonyi sütemények elkészítésének. Mai két ajánlatunk az elsők között elkészíthető édességek közé tartozik.

  • cikk kép
    Ünnepi hangulatban

    Karácsonyi menüajánlatunkat ízletes hallal és a hozzá való burgonyasalátával folytatjuk. Az ételeket a Zirci Főzőklubban elkészítette Brevics Lászlóné.

  • cikk kép
    Karácsonyi fatörzs sütemény

    Köcsk - Sok családban nem ünnep az ünnep a hagyományos, fatörzs alakú torta nélkül. Hogy ne kelljen olvasóinknak se nélkülözniük az emblematikus süteményt, Bolla Lászlónétól elkértük a receptjét.

  • cikk kép
    Mediterrán tészta sok zöldséggel

    Szombathely - Kifőtt tészta hússal, zöldséggel - nem hangzik túl nagy kihívásnak. Aki azonban elkészíti az alábbi finomságot, az belátja, hogy ezt a kombinációt is tökélyre lehet fejleszteni!

  • cikk kép
    Almás palacsinta - Habos, könnyű massza az alapanyag

    Nagygeresd - Az alábbi almás csúsztatott palacsinta receptet Varga István Tiborné nagygeresdi olvasónk küldte be.

  • cikk kép
    A visszatérő leveles-Spenót a piacon, lasagne a tányérokon

    Örömmel fedeztem fel a piacon a minap a szép, zsenge spenótot és sóskát: az őszi fajtákból most lehet kapni, érdemes kihasználni a rövid szezont.

  • cikk kép
    Finom meglepetés: A sajttorta

    Ha vendégségről van szó, Simkó Katalinnak mindig a sajttorta jut eszébe. Még soha senkinek nem okozott csalódást könnyen elkészíthető finom meglepetésével, ajándékával.

  • cikk kép
    Zabkása főzve, főzés nélkül

    Aki még nem próbálta, annak legfőbb ideje, hogy beiktassa étkezésébe - lehetőség szerint reggelire - a zabkását.

  • cikk kép
    Olcsó, hamar megfő, és változatosan készíthető ez az elfelejtett alapanyag

    Nem is gondolnánk, hogy a hűtőszekrény, a mélyhűtő és a szupermarketek kora előtt nagyanyáink mi mindenből tudtak finom falatokat készíteni. Ilyen volt a kerékrépa is.

  • cikk kép
    Rémesen jó édesség halloweenre

    A bizarr kinézetű, ám annál ízletesebb boszorkányujjakat egy kis idő ráfordításával könnyen elkészíthetjük.

  • cikk kép
    Soha nem okoz csalódást: sajttorta egyszerűen

    Ha vendégségről van szó, Simkó Katalinnak mindig a sajttorta jut eszébe.

  • cikk kép
    Főzzünk sütőtöklevest!

    A sütőtök szezonja van, most érdemes akár leves főzni, vagy süteményt sütni az őszi finomságból.

  • cikk kép
    Gyermekkorunk kedvence: a télifagyi

    FMH-információ– Az idősebbek biztosan emlékeznek még a télifagyira, amit az üzletek pénztárainál lehetett kapni. Most végre rátaláltam a receptre, ami visszaidézi a gyerekkoromban megszeretett édesség ízét.

  • cikk kép
    Aszalt szilvával töltött csirkemell

    Szemenye - A szilva egyik jó tartósítási módja, ha sütőben megaszaljuk. A felhasználásával pompás húsételt készíthetünk.

  • cikk kép
    Egy őszi íz - a tuti szilvás gombóc

    Szemenye - Most érik, kékül, potyog a fáról a szilva. Bár fagyasztott gyümölcsből is készíthetjük, mégis ez az igazi szezonja a szilvás gombócnak.

  • cikk kép
    Mit főz a férfi? Tejszínes csirkét!

    Kislőd – Ismét rendelkezésünkre bocsátotta receptjét Herold Gábor könyvtáros, rendezvényszervező és múzeumi gyűjteménykezelő, aki szívesen próbál ki új ízeket.

Részletes műsor



Műsorok betöltése...