2013.04.13. 17:04
Karfiolos pulykaragu recept
Olvasónk Princz Árpádné receptje.
Hozzávalók
1 nagy fej karfiol
8 dkg pulykamell
3 evőkanál olaj
2 evőkanál currypor
3 dl húsleves
őrölt koriander
őrölt gyömbér
15 dkg zöldborsó
1,5 dl natúr joghurt
só
őrölt bors
fehérbor
méz
rizs
1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és a zöldborsóval együtt a húslevesben megpároljuk. A húst felkockázzuk, egy serpenyőben a felhevített olajon megpirítjuk, majd meghintjük a curryporral, gyömbérrel és őrölt korianderrel, megsózzuk, borsozzuk és kevés mézet csurgatunk rá. Amikor megpuhult, felöntjük a fehérborral. A keményítőt elkeverjük csomómentesen a joghurtban, és hozzáadjuk a húshoz. Addig pároljuk, míg megpuhul. Rizzsel tálaljuk.