2013.07.14. 11:08
Nyári halsaláta recept
Olvasónk Varga Béláné receptje
Hozzávalók:
50 dkg hal
3-4 db paradicsom
1 vöröshagyma
zöldpetrezselyem
A mártáshoz:
1 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál vaj
1 evőkanál mustár
ecet
só
cukor
1 fej vöröshagyma
Elkészítés
A főtt halat kiszálkázzuk és apró darabokra vágjuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, meghámozzuk és kis kockára vágva a halhoz vegyítjük, megszórjuk reszelt hagymával és petrezselyemmel, és salátástálba tesszük.
Elkészítjük a mártást: az 1 egész tojást elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1 teáskanál vajjal,1 evőkanál mustárral, pár csepp ecettel,sóval, cukorral és 2 dl vízzel feleresztve gőz fölött állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a hagymás, paradicsomos halra öntjük.