Receptek

2013.11.19. 14:01

A mascarponekrémes receptje

Ha csak egy könnyű tortát akarunk a család elé tenni, vagy meglepni valakit, vegyük elő a csokoládés finomságok könyvét.

A mascarpone krémes torta csokikrémmel nem duplán krémes, viszont igen finom. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és nem is terheli túlságosan a pénztárcát. Négy tojásból, 20 deka cukorból, 17 deka lisztből, 3 evőkanál vízből és fél csomag sütőporból a szokásos módon süssünk piskótát. Tegyük félre míg kihűl, csak utána vágjuk fel. A krémhez kell 50 deka mascarpone, egy vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, 2 tábla fehér csoki, 2 deci zsíros tej.

A csokoládéból tegyünk félre néhány gerezdet a díszítéshez, a többit gőz fölött olvasszuk fel. A mascarponéhoz adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és kézi mixerrel lassan keverjük össze. Adagoljuk hozzá a tejet, amíg habszerű állaga nem lesz. Figyeljünk arra, hogy a krém ne legyen se túl lágy, se túl masszív, próbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb krémes állagot. Ha közben kihűlt az olvasztott csoki, adjuk hozzá a kikevert habos krémhez. Közben mártsuk bele az ujjunkat a krémbe, hogy meggyőződjünk róla, mennyire finom, lágy, csokis. (Arra ügyeljünk, nehogy a kóstolás közepette elfogyjon a tészta tölteléke.)

A tortát vágjuk három részre, kenjük meg az alsót, a másodikat, jusson a tetejére és az oldalára is. A díszítést bízzuk a fantáziánkra. A fehér csoki helyett készíthetjük tejcsokoládéval, étcsokival, kinek, mi a kedvence. A képen látható tortában az alsó lapot banánkarikákkal gazdagította készítője, de mindez egyéni ízlés kérdése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!