2014.11.26. 13:11
A szentek kenyere
Karácsonyra is elkészíthető ez a finomság.
Hozzávalók:
- Dió 300 g
- Szalakáli 25 g
- Vanília 15 g
- Fahéj 3g
- Fekete bors 3g
- Szerecsendió 3g
- Kristálycukor 600 g
- Mazsola 500 g
- Kakaópor 300 g
- Liszt 1000 g
- Szárított füge 1000 g
- Fenyőmag 208 g
- Mandula 300 g
- Vörös vermut 500 g
- Száraz vermut 500 g
Elkészítés
A száraz anyagokat összemérjük, dagasztógépben elkeverjük. Majd hozzáadjuk az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöket. Tovább keverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vermutot. Addig keverjük, míg a tésztánk össze nem áll. Majd 500 g-os adagokat mérünk, és sütőpapíros lemezen vagy papír formában sütjük 170 fokon 40 percig. A Panfiato eltarthatósága egy hét.