Receptek

2014.11.26. 13:11

A szentek kenyere

Karácsonyra is elkészíthető ez a finomság.

Hozzávalók:

- Dió 300 g

- Szalakáli 25 g

- Vanília 15 g

- Fahéj 3g

- Fekete bors 3g

- Szerecsendió 3g

- Kristálycukor 600 g

- Mazsola 500 g

- Kakaópor 300 g

- Liszt 1000 g

- Szárított füge 1000 g

- Fenyőmag 208 g

- Mandula 300 g

- Vörös vermut 500 g

- Száraz vermut 500 g

Elkészítés

A száraz anyagokat összemérjük, dagasztógépben elkeverjük. Majd hozzáadjuk az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöket. Tovább keverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vermutot. Addig keverjük, míg a tésztánk össze nem áll. Majd 500 g-os adagokat mérünk, és sütőpapíros lemezen vagy papír formában sütjük 170 fokon 40 percig. A Panfiato eltarthatósága egy hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!