A szentek kenyere

2014. november 26., 14:52 forrás: Vas Népe
hozzászólás
Karácsonyra is elkészíthető ez a finomság.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hozzávalók:

- Dió 300 g

- Szalakáli 25 g

- Vanília 15 g

- Fahéj 3g

- Fekete bors 3g

- Szerecsendió 3g

- Kristálycukor 600 g

- Mazsola 500 g

- Kakaópor 300 g

- Liszt 1000 g

- Szárított füge 1000 g

- Fenyőmag 208 g

- Mandula 300 g

- Vörös vermut 500 g

- Száraz vermut 500 g

Elkészítés

A száraz anyagokat összemérjük, dagasztógépben elkeverjük. Majd hozzáadjuk az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöket. Tovább keverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vermutot. Addig keverjük, míg a tésztánk össze nem áll. Majd 500 g-os adagokat mérünk, és sütőpapíros lemezen vagy papír formában sütjük 170 fokon 40 percig. A Panfiato eltarthatósága egy hét.

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások