Receptek

2013.05.30. 16:38

Aszalt szilvával töltött pulykamell burgonyapürével recept

Olvasónk Kosztelnik Lászlóné receptje

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell filé
10 dkg aszalt szilva
1 db zsemle
2 db vöröshagyma
1 sárgarépa
5 dkg margarin
fél dl tej
1 tojás
őrölt fahéj
1 dl tejföl
4 dl húsleves, lehet leveskockából is
bors

Köret:

burgonyapüré, 1 kg burgonyából

Elkészítés:

A mellet fellazítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük.A szilvát beáztatjuk és összevagdaljuk.Felforrósítunk 3 dkg margarint, és kissé megpirítjuk benne a kisebb darabokra tépkedett zsemlét. A tejet felforraljuk,összekeverjük a zsemlét és az aszalt szilvát, és leöntjük a forró tejjel. Hozzáadjuk a tojást, és fahéjjal, sóval, borssal fűszerezzük. A hagymát, a sárgarépát feldaraboljuk,a fellazított pulyka bőre alá beletömjük a maradék vajat és az aszalt szilvás keveréket. A nyílásokat hústűvel összetűzzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük,a húst a tepsibe tesszük a vöröshagymával,sárgarépával együtt, és aláöntjük a húslevest. Kb. másfél órán át sütjük,és közben meglocsoljuk. A visszamaradt pecsenyelevet a zöldségekkel együtt turmixoljuk, felforraljuk, sóval,borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt,majd átszűrve tálaljuk. A burgonyából köretnek elkészítjük a pürét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!