Battenberg desszert recept

2015. május 11., 09:40
hozzászólás
Olvasónk Bolla Lászlóné receptje
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Battenberg desszert

Hozzávalók

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt
3 tojás
néhány csepp piros ételszínezék (pl. málnaszörp vagy vérnarancsaroma)
30 dkg készen kapható marcipánmassza vagy fehér cukorglazúr
4 evőkanál ribizli- vagy meggylekvár
3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

A szobahőmérsékletű margarint a cukorral együtt tálba tesszük. A sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk, és a tojásokat beleütjük. Simára keverjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik felébe csöpögtetjük a piros színezéket, hogy szép rózsaszínű legyen. A másik felét világosan hagyjuk. Egy keskeny, hosszúkás tepsit (kb. 20 × 35 cm) sütőpapírral kibélelünk, és hosszában az egyik felébe a rózsaszín, a másik felébe pedig a sárga tésztamasszát simítjuk. A kettőt egy többszörösen összehajtogatott alufólia csíkkal elválasztjuk.

Előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 fokon) 25 percig sütjük. Amikor kihűlt, a különböző színű tésztákat hosszában elfelezzük, és sakktáblaszerűen a ribizlilekvárral megkenve összeragasztjuk úgy, hogy ebből a külsejére ne kerüljön, mert kívül baracklekvárral kell megkenni. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen rajta a lekvár. A marcipánmasszát akkorára nyújtjuk, hogy a süteményt bele tudjuk burkolni. Vizes ecsettel lekenjük, az összeállított süteményt a közepére rakjuk, a marcipánmassza oldalait ráhajtogatjuk, összenyomkodjuk a hajtásokat. Ha cifrázni akarjuk, ujjunkkal vagy villával kicsit megcsipkézzük. Kínálás előtt 1-2 nappal készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek. 

hozzászólás

Facebook

Hozzászólások